Vansbrosimningen – del 1, ett pucko på en buss

Min fru visade mig The Locals genidrag ”swedish word of the Day” i morse och det får hänga med här. Pucko är ett bra svenskt ord som bör användas mer. Och det stämmer kanske bra in på mig om man ska beskriva de förberedelser (läs träning) jag gjort för att prestera bra på Vansbrosimningen imorgon.
 Jag har simmat en gång ihop med syrran Johanna som jag ska göra detta tillsammans med och litegrann på eget håll. Jag får lita till min hyfsade grundkondition och mitt pannben som det heter. Målet jag satt är högt: crawla hela sträckan på tre kilometer. Det är mer än dubbelt så långt som jag någonsin crawlat i ett svep tidigare. Jag tycker inte det är särskilt kul att simma i bassäng och att simma öppet vatten på egen hand är inte heller särskilt kul, varför träningen (ute)blivit som den blivit. (Har jag valt fel grej?). Men att göra lopp ute i naturen är kul och att göra det tillsammans med Johanna är ju ännu roligare. Alltså: nu fullt fokus på en rolig Vansbrosimning där över 8000 är anmälda. 

Vi börjar resan idag. Jag sitter just nu på min ungdoms landsortsbuss på väg till Eskilstuna där Johanna plockar upp mig med bil för vidare färd norrut. Vi ska mellanlanda och sova en natt på ett vandrarhem strax norr om Vansbro för att göra morgondagen mindre stressig. Vår starttid är inte förrän 13.40 men det ska alltid roddas så mycket med startbevis och parkering och skit inför sådana här stora lopp så bättre ta det piano. 

Som sagt…

Syrran hävdar medeltiden på simningen är 1,12. En timme och tolv minuter alltså. Jag tycker det låter som en djävulskt snabb tid. Jag, som inte googlat detta alls och som aldrig tar tid när jag simmar, har tänkt att två timmar är en rimlig tid. Det känns ju på förhand uselt om genomsnittet är på drygt en. Well. Jag ska inte vara kaxig på förhand. Simma är något helt annat än att springa. Jobbigare. Mer påverkan utifrån. Det är för fan svårt att andas ordentligt!
 
Jag ska hålla er underrättade om hur allt går. 

Slut för nu.
/ AJ